Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Μελέτη Περίπτωσης Αυτοκτονία


Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία της 12 χρονης Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις στην πόλη Τζόρτζια των ΗΠΑ που έγινε σε ζωντανή μετάδοση στο facebook!
Η αστυνομία της Σένταρταουν στην Τζόρτζια στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ δηλώνει αδυναμία να εμποδίσει τη γρήγορη διάδοση στο Ίντερνετ του βίντεο της αυτοκτονίας του κοριτσιού παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της και προσπάθειές της για να κατέβει.
Η Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις προέβαλε στη Facebook Live, την εφαρμογή απευθείας μετάδοσης του ιστοτόπου, στις 30 Δεκεμβρίου, ένα βίντεο διάρκειας περίπου 40 λεπτών στο οποίο βιντεοσκοπείται από το κινητό της τηλέφωνο να βρίσκεται σε έναν κήπο, να κρεμάει ένα σχοινί σε ένα δέντρο και στη συνέχεια να λέει αντίο στους φίλους και την οικογένειά της.
"Λυπάμαι που δεν είμαι αρκετά όμορφη. Συγγνώμη για όλα, πραγματικά συγγνώμη, αλλά δεν μπορώ άλλο", λέει το κορίτσι προτού περάσει το σχοινί γύρω από το λαιμό του και αυτοκτονήσει μπροστά στην κάμερα του κινητού του.
Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Rome News Tribune, η Κέιτλιν Νικόλ Ντέιβις είχε δημοσιοποιήσει στις 27 Δεκεμβρίου ένα άλλο βίντεο στο οποίο έλεγε ότι έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση από ένα μέλος της οικογένειάς της. Το βίντεο αυτό κατέβηκε.
Ο λογαριασμός της στο YouTube έχει ήδη τεθεί εκτός σύνδεσης. Ωστόσο η κυκλοφορία του βίντεο στο Ίντερνετ είχε ήδη πάρει φωτιά μέσα σε μερικές ημέρες, καθώς διαδόθηκε από πολλούς χρήστες του Διαδικτύου που δεν δίστασαν να το αναδημοσιεύσουν παρά το σοκαριστικό περιεχόμενό του.
Ο Κένι Ντοντ, επικεφαλής της αστυνομίας της κομητείας του Πολκ, δήλωσε στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox 5 ότι έλαβε σωρεία μηνυμάτων από παντού στον κόσμο, με τα οποία πολύς κόσμος του ζητούσε να ενεργήσει για να κατέβει το βίντεο από το Ίντερνετ. Ωστόσο όπως ομολόγησε αδυνατεί να σταματήσει τη διάδοση του βίντεο αυτού που έγινε viral.
"Θέλουμε να το κατεβάσουμε για την οικογένειά της, αλλά και επειδή μπορεί να δημιουργεί κάποιον κίνδυνο για τα άλλα παιδιά", δήλωσε ο Ντοντ σε συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη Τετάρτη.
"Επικοινωνήσαμε με πολλούς ιστοτόπους. Μας ρώτησαν αν είναι υποχρεωμένοι να το κατεβάσουν, αλλά κανένας νόμος δεν τους υποχρεώνει να το κάνουν. Ωστόσο για μένα τίθεται θέμα απλώς ευπρέπειας", κατέληξε.
Σε επικοινωνία που είχε μαζί της το AFP, η αστυνομία του Πολκ αρνήθηκε να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με το θέμα αυτό.

Επεξεργασία
1.     Με αφορμή την παραπάνω είδηση από την επικαιρότητα σκεφτείτε και απαντήστε στο ερώτημα για ποιους λόγους κατά τη γνώμη σας η έφηβη μαθήτρια πήρε αυτή την απόφαση; Γιατί τη δημοσιοποίησε;
2.     Ποιοι λόγοι συνήθως οδηγούν τους ανθρώπους σε αυτή την απόφαση να θέσουν τέρμα στη ζωή τους.
3.     Η αυτοκτονία είναι ηρωική πράξη κατά τη γνώμη σας;
4.     Ποια είναι η διαφορά  ανάμεσα στην αυτοκτονία και την  αυτοθυσία;
5.     Με ποια επιχειρήματα θα προσπαθούσατε να βοηθήσετε κάποιον που σας ανακοινώνει την απόφασή τoυ να δώσει τέλος στη ζωή του;


Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου